Geçmeyen Omuz Ağrısı Yardım

Okan94

Üye
Arkadaşlar spora başlayalı 3.5 ay oldu ve omuz ağrısından bir türlü kurtulamıyorum.İlk zamanlarda biraz tecrübesizlikle omuza fazla yükledim ve bir ağrı başladı.Ağrı her iki omuzdada var.Ancak bu ağrı sadece omuz hareketlerini yaparken ortaya çıkıyor.Günlük durumlarda herhangi bir problem yada ağrı yaşamıyorum.Röntgen çektirdim ve doktor endişe edilecek bir şey yok dedi ve mazejik yazıp gönderdi.Hareketleri hafif kiloyla dikkatli bir şekilde yapmaya devam edebilirsin dedi.Tabi ilacıda kullanmadım.Ağrının ilk zamanlarında omzumun üzerine yatamazdım ama son 1 aydır omuz üzerine yatabiliyorum herhangi bir ağrı olmuyor.Yalnız bu ağrı direk tendonlarla ilgili kas ağrısı değil.Kas yırtığı vs olsa elimi normal durumda yukarı bile kaldırırken zorlanırım.Ağrı olmasına rağmen omuz antrenmanlarına devam ettim ve yaklaşık 3 hafta önce neredeyse omuz hareketlerini hiç yapmayacak duruma geldim.Bu durumda bile antrenman dışında omuzumda ağrı olmuyordu.Daha sonra omuz antrenmanlarını tamamen bırakıp dinlendiriyim dedim.Bu aradada 1 kutu voltaren içtim ve şuan 2.kutuyu bitirmek üzereyim.2 hafta omuz antrenmanı yapmadım ve geçen gün omuz antrenmanında bazı hareketleri yapabildim ancak smit machine military hareketini hiç yapamıyorum barı omuza indirdiğimde direk eklem ağrısını ciddi şekilde hissediyorum.Aynı şekilde side lateral hareketindede baya ağrı oluyor.Fakat dumbell raise ve standing palm in one arm gibi hareketleri şuan çok ağrı olmadan yapabiliyorum.2 hafta dinlendirip voltaren kullanmama rağmen geçmedi tabi bu arada diğer bölge antrenmanlarını yaptım.Bazı hareketler omuza azda olsa vuruyor tabi ama pek ağrı yapmıyordu.Bu durumda sizce ne yapmalıyım haftaya birde mr çektiriyim diyorum ama ondada büyük ihtimal bir şey çıkmayacaktır.

Omuz antrenmanlarına ara ver derim bir ara 2 hafta omuz yapmadığımı biliyorum omuzlar hassastır direk ağır girdiğinde ağrır, ısındır hafif kilo ile bir süre devam et sonra yavaşça artırırsın.

röntgen sadece kemik filmi.tendondaki yırtıklar,iltihaplar röntgende belli olmaz.bi süre dinlen 1 hafta 10 gün en azından hiç bişey yapma.doktorun verdiği ilaç,krem onları kullan.vücut yırtık iltihap ne varsa kendi kendine iyileştirmeye çalışır.omuz için açma germe,ısınma yap mutlaka.ağrı kroniklemişse dayanamayacak durumdaysan gidersin doktora.benzer sorunu bende yaşadım 1-2 ay önce nadiren ağrı oluyor hala ama hafif sorun olmuyor çok şükür.enseye çekiş,enseye press,upright row bunlar rotator cuff için sakat hareketler.inşallah iyileşirsin.

Omuz sakaya gelmez dinlendir derim. Smith machine gibi sakat hareketlerden uzak dur. Overhead press agrisiz acisiz seni goturur ama once saglam dinlendirmelisin

fizik tedaviye git
Doktora tekrar gittiğimde soracağım gönderirse gitmeyi düşünüyorum.[DOUBLEPOST=1482000700][/DOUBLEPOST]
Omuz antrenmanlarına ara ver derim bir ara 2 hafta omuz yapmadığımı biliyorum omuzlar hassastır direk ağır girdiğinde ağrır, ısındır hafif kilo ile bir süre devam et sonra yavaşça artırırsın.
Omuzları 2 hafta dilendirdim ama şimdi tekrar başladım yine ağrı yapıyor.Bir dahaki antrenmanda dediğiniz gibi hafif kilolarla deneyeceğim ağrı olmazsa git gide artırırım kiloları.Bu zamana kadar hep olabildiğince ağır kilolarla çalıştım.[DOUBLEPOST=1482001238][/DOUBLEPOST]
röntgen sadece kemik filmi.tendondaki yırtıklar,iltihaplar röntgende belli olmaz.bi süre dinlen 1 hafta 10 gün en azından hiç bişey yapma.doktorun verdiği ilaç,krem onları kullan.vücut yırtık iltihap ne varsa kendi kendine iyileştirmeye çalışır.omuz için açma germe,ısınma yap mutlaka.ağrı kroniklemişse dayanamayacak durumdaysan gidersin doktora.benzer sorunu bende yaşadım 1-2 ay önce nadiren ağrı oluyor hala ama hafif sorun olmuyor çok şükür.enseye çekiş,enseye press,upright row bunlar rotator cuff için sakat hareketler.inşallah iyileşirsin.
Çok teşekkür ederim.Ağrı kolay kolay geçeceğe benzemiyor.Mesela sol omzumdan elimi front dumbell raise yapar gibi kaldırdığımda kütleme sesi geliyor.Neredeyse her kaldırışta ses geliyor.Sağdan ise çok hafif olsada geliyor.Ama bu seslere ağrı eşlik etmiyor.Dumbella yaptığımda ise ses +ağrı yapıyor.dumbell side lateral hareketi yapar gibi iki kolumu kaldırdığımda çok hafifte olsa ağrı oluyor.Dumbella yaparsam ağrının şiddeti baya artıyor.Ağrının bu kütleme sesiyle direk bağlantılı olduğunu düşünüyorum spora başlamadan önce böyle bir ses yoktu.Sizdede benimki gibi günlük hayatta pek ağrımayıp sadece omuz hareketlerini yapmaya başlayınca mı ağrı oluyordu ?[DOUBLEPOST=1482001431][/DOUBLEPOST]
Omuz sakaya gelmez dinlendir derim. Smith machine gibi sakat hareketlerden uzak dur. Overhead press agrisiz acisiz seni goturur ama once saglam dinlendirmelisin
Birazda hafif kilolarla biraz deneyeceğim eğer ağrının şiddeti çok az olursa bir süre hafif kilolarla yapmayı düşünüyorum.Smith machinede barı omuza indirdiğimde iki omzumda baya ağrıyor direk bırakıyorum.

Son düzenleme:
Doktora tekrar gittiğimde soracağım gönderirse gitmeyi düşünüyorum.[DOUBLEPOST=1482000700][/DOUBLEPOST]
Omuzları 2 hafta dilendirdim ama şimdi tekrar başladım yine ağrı yapıyor.Bir dahaki antrenmanda dediğiniz gibi hafif kilolarla deneyeceğim ağrı olmazsa git gide artırırım kiloları.Bu zamana kadar hep olabildiğince ağır kilolarla çalıştım.[DOUBLEPOST=1482001238][/DOUBLEPOST]
Çok teşekkür ederim.Ağrı kolay kolay geçeceğe benzemiyor.Mesela sol omzumdan elimi front dumbell raise yapar gibi kaldırdığımda kütleme sesi geliyor.Neredeyse her kaldırışta ses geliyor.Sağdan ise çok hafif olsada geliyor.Ama bu seslere ağrı eşlik etmiyor.Dumbella yaptığımda ise ses +ağrı yapıyor.dumbell side lateral hareketi yapar gibi iki kolumu kaldırdığımda çok hafifte olsa ağrı oluyor.Dumbella yaparsam ağrının şiddeti baya artıyor.Ağrının bu kütleme sesiyle direk bağlantılı olduğunu düşünüyorum spora başlamadan önce böyle bir ses yoktu.Sizdede benimki gibi günlük hayatta pek ağrımayıp sadece omuz hareketlerini yapmaya başlayınca mı ağrı oluyordu ?[DOUBLEPOST=1482001431][/DOUBLEPOST]
Birazda hafif kilolarla biraz deneyeceğim eğer ağrının şiddeti çok az olursa bir süre hafif kilolarla yapmayı düşünüyorum.Smith machinede barı omuza indirdiğimde iki omzumda baya ağrıyor direk bırakıyorum.
dolap taşırken saçma sapan tutmaya çalıştım çok yük binince orda sakatlanmıştı ilk.antrenmandan sonra omuzdan aşağıya doğru sızlama oluyordu bende,3-5 gün ara verdim.geri döndüğümde bi kaç antrenman sonra omuz çalışırken bayaa batma oldu 2-3 hafta hiç ağırlık çalışmadım,voltaren krem kullandım sürekli.benimde ağırlıksız omuz rotasyonlarında bi sıkıntı yoktu.şimdi arada bi hafif sızlama yapıyor gene antrenmandan sonra ama oda rahatsız edici bişey değil şükür.

dolap taşırken saçma sapan tutmaya çalıştım çok yük binince orda sakatlanmıştı ilk.antrenmandan sonra omuzdan aşağıya doğru sızlama oluyordu bende,3-5 gün ara verdim.geri döndüğümde bi kaç antrenman sonra omuz çalışırken bayaa batma oldu 2-3 hafta hiç ağırlık çalışmadım,voltaren krem kullandım sürekli.benimde ağırlıksız omuz rotasyonlarında bi sıkıntı yoktu.şimdi arada bi hafif sızlama yapıyor gene antrenmandan sonra ama oda rahatsız edici bişey değil şükür.
Bugün normalde 8-9 kilo ile yaptığım side lateral raise hareketini 2-3 kilo ile yapıyım dedim ama bu kilolarda bile ağrı oluyor.Sonra bıraktım biraz overhead press yaptım onda ağrı neredeyse hiç olmadı.Başka omuz hareketide yapamıyorum zaten.Bununla beraber bench press dışında göğüs hareketide yapamıyorum.Bu ağrıyı 2 aydır çekiyorum ama bugün moralim çok bozuldu antrenmanı yarıda bıraktım eve döndüm çünkü artık geçeceğine dair umudum kalmadı.Yarın sabah doktora gideceğim büyük ihtimal 1-2 gün içinde mr çektirip sonucu alırım.Ama ocaktan sonra bu omuz ağrısı tamamen geçene kadar ağırlık antrenmanını bırakmak istiyorum.Çünkü omuzda kalıcı hasar bırakırsa bir daha eskisi gibi olmayabilir.Gördüğüm kadarıyla kalıcı hasar oluştu gibi ama yinede son kez birde mr a bakalım ona göre karar vereceğim.

Back
Yukarı