Dar Omuz Sendromu

Görünüm Olarak Bir Vücutçuda(Fitnessci Değil) Dikkat Ettiğiniz En Önemli Kas Nedir, Ne Olmalıdır?

• Total voters
    37
Omuzlarım bir türlü genişlemiyormuş gibi hissediyorum, çok profesyonel olmamsada dışarıdan bakıldğında spor yaptığım her halimden belli, oldukça ince bi belim ve epeyce geniş bir sırtım ve her şekilde göze batan 44lük kollarım var lakin karşıdan bakıldığı zaman ( ama arkadan bakınca geniş gözüküyor ama önden baya dar gibi) normal bir insana göre normal olsa da diğer bölgelerimin böyle olmasına karşı oldukça dar gözüken omuzlarım var; omuzlarıma çok yüklendim omuz başlarımı iyi şişirdim ama omuzlarım bir türlü geniş gözükmüyor( biliyorum genetik) yaşım 20, kemiktir,eklemdir,esnemedir bu konuda yapabileceğim bir şey varmı? vücudum kalınlaştıkça (genişledikçe demiyorum) omuzlarım dahada dar gözükmeye başlıyor ve bu durum motivasyonumu bozuyor, yok mu bunu aşmanın düzeltmenin bir yolu ? kabaca kalınım ama darım, genişlemeye çalıştıkça dahada kalınlaşıyorum :(

omuzlarındaki çember görüntüsü büyüdükçe ve belini ince tutabildiğin sürece vucudun ve omuzun bütünlük içinde kendini gösterecektir.yan omuz kaslarındaki gelişme genişliğini daha fazla ön plana çıkaracaktır.

omuzlarındaki çember görüntüsü büyüdükçe ve belini ince tutabildiğin sürece vucudun ve omuzun bütünlük içinde kendini gösterecektir.yan omuz kaslarındaki gelişme genişliğini daha fazla ön plana çıkaracaktır.
2 sene oldu gelişme var ama yeterli değil, dediklern çok mantıklı geldi üstad lakin bu durum dğer bölgelermdeki motivasyonumu düşürüyor hep omuz çalışmalıymışım gibi hissediyorum bunu nasıl aşabilirim peki :/

Yanlış anlamayın dediklerinize göre omuzlarınızın dar olması pek olası gelmedi bana.Omuz genişliğinde simetri çok önemli bana göre.Dediğinize göre beliniz ince ve sırt kaslarınızın geniş olduğunu söylemişsiniz.Bu görüntüyü düşününce dar omuz bana imkansız gibi geliyor.Belki siz kendi vücudunuza kötümser bakıyorsunuzdur.Başkalarından böyle bir şey duyuyor musunuz ? + resim atarsanız daha iyi yorumlayabiliriz.

Yanlış anlamayın dediklerinize göre omuzlarınızın dar olması pek olası gelmedi bana.Omuz genişliğinde simetri çok önemli bana göre.Dediğinize göre beliniz ince ve sırt kaslarınızın geniş olduğunu söylemişsiniz.Bu görüntüyü düşününce dar omuz bana imkansız gibi geliyor.Belki siz kendi vücudunuza kötümser bakıyorsunuzdur.Başkalarından böyle bir şey duyuyor musunuz ? + resim atarsanız daha iyi yorumlayabiliriz.
genel cevap abi arkadan çok iyisin, ama önden dar duruyorsun oluyor, resim bulabilirsem atayım

2v1B1q.jpg
q9MVBR.jpg
Y3kmbZ.jpg
gj8EX5.jpg

Aynen öyle kendinizi boşuna üzüyosunuz.Çok hafif düşüklük gördüm ben oda zaten genetik ama omuzlarınız iyi bana göre dar değil.Yan omuzlarınıza biraz daha ağırlık verip,belinizide inceltirseniz simetriden faydalanabilirsiniz.

Aynen öyle kendinizi boşuna üzüyosunuz.Çok hafif düşüklük gördüm ben oda zaten genetik ama omuzlarınız iyi bana göre dar değil.Yan omuzlarınıza biraz daha ağırlık verip,belinizide inceltirseniz simetriden faydalanabilirsiniz.
bel inceltmek zor değil ekto ağırlıklıyım zaten, kıyafetlerinde etkisi olabilir diye düşündüm biraz aslında, fakirlikten ne bulsak giyiyoz biraz daha vücudu saran şeyler giysem belki kafa rahatlar :)

Maalesef hareketle olacak iş değil yağ oranini düşürmek gerek sabir lazim bel karin vücudun en son yağ yaktigi yerler.

Evet hocam, odaklanman gereken yer goguslerin bence de. Omuzlarında herhangi bir sorun da yok, sana oyle geliyor sanirsam

Kelin merhemi olsa once kendi basina surermis derler ya... Bende goguslerime bir turlu hacim kazandiramadim, sanirsam zamana ihtiyacim var. Peki senin gogus programin ne? Benden cok daha tecrubeliler forumda, onlar da yardimci olabilirler.

Kelin merhemi olsa once kendi basina surermis derler ya... Bende goguslerime bir turlu hacim kazandiramadim, sanirsam zamana ihtiyacim var. Peki senin gogus programin ne? Benden cok daha tecrubeliler forumda, onlar da yardimci olabilirler.
incline bench press (12-10-8) + incline dumbell press (8-8) + üç set incline üç sette flat olacak şekilde dumbell flyess(12-10-8-12-10-8)

Incline Bench Pressle Incline Dumbbell Press i aynı gün çalışmayın aynı yere vuruyor toplam 6 set yapmış olursunuz.+ 2 tane dumbbell fly da gereksiz.
Incline Bench Press
Incline Dumbbell Fly
Flat Dumbbell Press
Dips,Pullover yada Mid Cable Crossover hareketlerinden birini seçmeniz bana göre daha uygun olur.

Incline Bench Pressle Incline Dumbbell Press i aynı gün çalışmayın aynı yere vuruyor toplam 6 set yapmış olursunuz.+ 2 tane dumbbell fly da gereksiz.
Incline Bench Press
Incline Dumbbell Fly
Flat Dumbbell Press
Dips,Pullover yada Mid Cable Crossover hareketlerinden birini seçmeniz bana göre daha uygun olur.
üst göğüs benim odak noktam toplamda 5 set oluyor, 3 set barın ardından 2set dumbell daha iyi pumplıyor bana göre

Back
Yukarı