Bozuk Postür (Kamburluk) Düzeltme Bilgi Bankası / Bölüm III-IV: Çözüm-Egzersizler

bende de fazla miktarda lordos var. eşim belimin kötü göründüğünü söylüyordu önemsemiyordum. artık 4 aylık çalışmama sayenizde deadlift ekliyorum. bench ve squat haftada 3 kere olmazsa olmazımdı şimdide deadlifti ekliyorum kasılacam biraz ama olsun .eksiğimi gördüm.

Wrestler üstadım adeta döktürmüşsünüz son derece faydalı bir konu olmuş ben size çok teşekkür ediyorum kendi adıma . Benim durumumu özetliyor konu bütünüyle hepsi bende mevcut bu bozuklukların . Şu an için spor salonuna gidemiyorum dizimden sakatlandım sakatlanmamın sebebi ise bilinçsizlik . Bu konuda da mevcut olan ayakta içe basma ve ayakiçi kaslarımın yanlış mı telaffuz ediyorum bilmiyorum ama fizik tedavi hekiminin söylediği adductor kaslarının zayıflığı nedeniyle dizimden sakatlandım fitness a 2 ay kadar gittim eğer bu dizimden sakatlanmasaydım belki başka sakatlıklar da yaşayacaktım. Bu postür bozuklukları ciddi sakatlıklara neden olabiliyormuş bunu öğrendim . Şimdi spor salonuna gidemiyorum eve dynamic ağırlık istasyonunu aldım ve bunun yanında trx aldım . Bunlarla yapabileceğim hareketleri yapmak istiyorum neleri yapabilirim bu aletlere trx den hiçbişey anlamadım zaten ingilizce olduğu için herneyse . Ben şimdi ağırlık istasyonuyla bu sorunu düzeltmek için hangi hareketleri yapabilirim ? Konu apaçık ama ben farklı olarak neler yapabilirim bunu öğrenmek istiyorum eğer bu söylediğim şey mümkünse .

TRX aldığınızı yazmışsınız, çalışabilme imkanınız oldu mu? Sonuçlar nasıl?

Allah razı olsun . çok güzel bir konu olmuş . bu antrenman programını uygulayıp verim alan arkadaşların da tecrübelerini paylaşmalarını çok isterdim .

Hocam oncelikle cok tesekkur ederim bu konuyu actigin icin fakat bu ornek program icin tiklanilan link bozuk onu yenileyebilirsen cok guzel olur paylasim harika .

arkadaşlar lütfen ilk sayfadaki program linkini düzeltebilir misiniz açılmıyorda programa ihtiyacım var. Teşekkürler

Link calisiyor. Farkli internet saglayici programlarda acmayi deneyebilirsin.

İyi günler ben 16-17 yaşındayım vücut geliştirmeyi evde yapıyorum niye salona gitmiyorsun derseniz salonda devamlı olmuyor, evde benim için daha zevkli geçiyor ve daha uzun soluklu olduğunu düşünüyorum. Sorum şu;
Bende de biraz lordoz var. Haftada 3-4 gün fullbody workout yapıyorum yeni başladığım için. Evde dumbbell, bench masası , barfiks barı var.
Bu konudaki hareketlerin hepsini salona gitmediğim için yapamıyorum benim çalıştığım program sizce sorun yaratır mı lordozu mu düzeltebilir mi ?
Program:
Dumbbell Press 3x10
Pull Ups 3-4 x 5
bent over dumbell lateral raise 3x10
Dumbbell Curls 3x8
Push Ups 3x12
One-Arm Dumbbell Row 3x12

Dumbbell Hamstring Curls 3x12
Programda önerebileceğiniz değişikler var mı doğru mu yapıyorum? Teşekkürler şimdiden.

Bu durum bendede var bel çukuru fazla ama uzun süredir spor yapıyorum kamburluk hafiften düzeldi ama yinede tam olarak değil pc başında olduğumuzdan. Zayıfım ama karnım öne doğru çıkıyor yürürken lordozdan dolayı açıkcası sinir ediyor inşallah en kısa sürede egzersizler ile düzelir bodyde yapıyorum.

Hocam öncelikle selamlar, kamburluğum büyük ölçüde düzelmiş demişsiniz sanırım kemiklerinizde bir problem yoktu, sadece duruş bozukluğuydu, benım kemıklerımde de problem var ve aynı orneklerdekı gıbı, omuz basları yuvarlak, eller onde, bir omuz dıgerınden daha yukarda, gögüs içerde sırt dışarda, bel çukurluğu. Bu durumumda benim bu hareketleri yapmamı önerir misiniz? Yazının başında " kemikten kambur olanlar ıcın gecerlı degıl " yazmıssınız fakat orneklerle aynı durumda oldugumu farkedıp " acaba denesem faydasını görür müyüm? " dememek elde değil. Bu hareketleri yapmamı önerir misiniz?
Yaşım 18, daha önce hiç bir sporla bu kadar ciddi anlamda ılgılenmedım ta ki 4.5 ay önce salona yazılana kadar. 4.5 ayım bitti daha yeniyim fakat 4.5 ayda BANA göre iyi bir gelişme kaydettiğimi düşünüyorum ( 9kg kas = omuzlarda 8, gögüste 8, belde 5, kollarda 6cm bir gelişme ). Salona başlarken amacım: biraz kilo alıp hacim kazanmak ve sırtımı düzeltmekti ancak bu kadar zaman salona gidip gelmemden sonra bunun pek mümkün olduğunu düşünmüyorum. Şöyle ki salona gelen birçok kişi gelişmiş olmalarına rağmen gözle görülür şekilde kamburlar. Bu durumu farkettıkten sonra şevkim biraz kırılmıştı aslında ama ağırlıkla kaldırmak, kendını zorlamak, ve gelısmeyı gormek gercekten bır spor adına gercekten guzel olaylar ve artık bu spora hep devam etmek ıstıyorum. Eğer dersenizki madem bu kadar takıntılısın niye bir doktora gözükmedin ya da amelıyat dusunmedın? Şu yüzden çünkü hem korkuyorum hemde alternatif yollar daha cazip geliyor. Neyse cok uzattım kusura bakmayın, wrestler hocama bitirmeden son sorularımı soracağım. 1.cisi progmamımla ilgili, kendısı konuya hakım oldugundan, yapmamam bır hareketı yapıyorsam eger benı uyarmasını dılerım, yanlış hareketlerle bu durumun daha kötü olmasını istemem. Programım 3 bölüm olarak şu şekil;
1.gün(gögüs-sırt-kanat): Crunch, Flat bench & Flat incline bench press, Incline dumbbell fly, Widegrip & Reverse grip lat pulldown, , Seated cable row, *Back extension
2.gün(omuz-kanat-karın-bacak): Smith machine shoulder press, Lateral raises, Rear deltoid machine fly, Yukardaki cekme hareketleri, Crunch, Leg curl & extension.
3.gün(kol): Crunch, Barbell biceps curl, Hammer curls, Concentration dumbbel curls, Lying triceps extension, Overhead triceps extension, Pushdown cable tripceps, *Dips.
* yazdıklarım hariç 4 set 8-10 tekrar hepsi. 1. ve 3. günlerde ısınma olarak 1-2 set, 2. gün 4 x 25 olarak crunch yapıyorum. Birde yeni yeni barfiks cekmeye calısıyorum egzersızler arasında goremedım, zararı olur mu acaba? Wrestler hocam bu tür mesajları sevmediğinizi biliyorum ama yanıtlarsanız memnun olurum.
Konuyu dağıttıysam eğer önce wrestlerdan, sonra forum admin ve üyelerinden özür diliyorum ama bu durum benim uykularımı kaçıran bir durumdu ve ne yapacağımı bilemedim. Malasef tek postta uzun bir yazıyla bütün sorunlarımı paylaştım, foruma aykırı durumsa mesajım silinsin lütfen. Okuyan herkese teşekkür ederim.

Merhabalar,
Mesajınızın üstünden baya bir süre geçmiş ama bende sizinle beraber aynı sorunu yaşıyorum. Durumunuzda herhangi bir düzelme var mı ? Varsa neler yaptınız ?

Çok faydalı bir başlık, ben de bu probleme sahibim sanırım. Kalçamı içeri doğru çekince doğru postür gibi görünüyor ancak normal duruşum bahsedilen lordoz gibi. Bu konuyu biraz araştırdım. Öncelikle doğru postürü yakalayıp hareketleri öyle yapmak gerekiyor. Ben bugün doğru postürde dumbbell lunge ve plank denedim, normalde olduğundan çok çok daha zorlandım.

Allah sizden razı olsun çok faydalı bir içerik ben bazı seylerin düzelmeyecegini sanıyodum bu konu gercekten cok ciddi bir konu hayatınızı o kadar kötü etkiliyorki çok saolun

Bilgi için teşekkürler, bende de şöyle bir problem var bel kısmı ileriye doğru iken sırt kısmı geriye doğru hangi şekil bozukluğuydu ismini unuttum ama super man hareketi falan iş görüyordu

exhornet;

evet. yapabilirsin. konu içerisindeki esnetme-gerdirme hareketlerini ne kadar çok yaparsan o kadar iyi olacağını düşünüyorum.

outofsight;

aynen. ben de bir kaç doktora gittim. durumumu anlattım. film vs.. 'sende bir şey yok' dediler. ısrar ettim ama ciddiye almadılar. ama sorun belli; anterior pelvic tilt. buradaki egzersizleri dene. açık konuşayım; bu programı uygulayarak omuzlarımı geri çektim. kamburluğum büyük ölçüde düzeldi. ama bel çukuru hala mevcut. ama üzerinde çalışıyorum. internette düzeldiğini ve düzelttiğini söyleyen insanlar gördüm.

kafkasyali57;

senin de dediğin gibi yazıda ayrıntılı bir şekilde anlatmaya çalıştım. elindeki aletleri anlatılanlara uyarlamaya çalış.

Genel olarak konu çok ayrıntılı anlatıldı. Bu dertten canı yanaların çok olduğunu bildiğim için ve konu hakkında biraz bilgim olduğu için bu başlığı yazmak boynumun borcu oldu bana ve yazdım. Ancak daha da sadeleştirmeyi, kısa bir özet geçmeyi düşünüyorum. İlerleyen günlerde vakit bulabilirsem küçük küçük eklemeler yapıcam.
Deadlift yaptınmı lordozun varken?[DOUBLEPOST=1473958837][/DOUBLEPOST]
Bakın anlatmaya çalıştığım şey postür bozukluğunu sadece bir hareket yapıp düzeltiyim gibi bir mantıkla düzeltemessiniz birçok hareketin adaptasyonuyla düzelir kifoz ve lordozu aynı anda olan birini düşünelim eğer bel esnetme antrenmanlarını fazla yaparsa kifoz iyileşir ancak lordozu kötüleşebilir.Yani anlatmaya çalıştığım şey dikkatli olmak gerekiyor kaş yapayım derken göz çıkartmayın
Bel esnerse lordoz iyileşir hocam

Son düzenleme:
Merhabalar tebrik ederim yazı için halimizden anlamışsınız.Örnek antreman programı açılmıyor maalesef yenilermisiniz? Ekstra olarak eklemenizi istediğim şeyler de var misal VG ile uğraşan postür bozukluğuna sahip bir kişi hangi hareketlerden uzak durmalı? Mesela benim keşfettiğim dumbbell shoulder press'de bele çok yük biniyor ve ister istemez öne çıkıyor buda lordozu arttırıyor.

+olarak bende kifoz,lordoz ve skolyoz var.Omurgadan kaynaklı hemde.Bunu düzeltmek mümkün değil mi ? Önceki konuda buna benzer bir şey yazmışsınız.Umarım hala forumdasınızdır.Gördüğüm tek bilgili insansınız bu konudaki.

link çalışıyor. başka bir tarayıcıdan deneyebilirsin.

sendeki postür bozukluğu ne durumda bilmiyorum ama genelde kambur duruş ve haddinden fazla bel çukuru durumu oluyor.

bunlar için; ön omuzları ve göğüsleri daha az, arka omuz ve sırtı özellikle üst sırtı daha çok çalışmak kamburluk için önemli.
bel çukurluğu için; karın özellikle alt karın çalışmak lazım. hip flexor esnetmeleri önemli.

skolyoz hakkında bilgim yok maalesef.

bu başlıkta anlatılan şeyler kasların çalıştırılmasıyla düzelebilecek durumlar için geçerlidir. örneğin omuzların öne yuvarlanması, kambur duruş (kamburluk demiyorum, kambur gibi duruşdan bahsediyorum, başlığı kamburluk olarak seçmemin nedeni forumda bu şekliyle sorulduğu içindir) gibi sorunlar antrenmanla düzelebilir. yazıda bahsediliyor zaten.

eğer kemiklerde yapısal bir bozukluk varsa bu konu dışındadır. ağırlık çalışmasıyla düzelmezler.

aslında bunu yazıda belirtmem gerekiyordu ama gözden kaçmış.
Benim sorum kemikten kaynaklı.Daha önce yazdığınız post bu.Merak ettiğim cevap da bu aslında.Verdiğiniz program uygun mu benim için de ?
Hali hazırda VG programımı da uygulamaya devam etsem benim için zararı olur mu?

Son düzenleme:
link çalışıyor. başka bir tarayıcıdan deneyebilirsin.

sendeki postür bozukluğu ne durumda bilmiyorum ama genelde kambur duruş ve haddinden fazla bel çukuru durumu oluyor.

bunlar için; ön omuzları ve göğüsleri daha az, arka omuz ve sırtı özellikle üst sırtı daha çok çalışmak kamburluk için önemli.
bel çukurluğu için; karın özellikle alt karın çalışmak lazım. hip flexor esnetmeleri önemli.

skolyoz hakkında bilgim yok maalesef.
Hocam 3 tarayıcıdan denedim vpn değiştirdim yine girdim ama konuya ait resimlerin hiçbiri açılmıyor özellikle antreman programı lazım eklermisiniz size zahmet olmazsa?

Back
Yukarı