Bacak günü sonrası bel ağrısı??

Merhaba arkadaşlar , başlıkta da bahsettiğim gibi bacak çalıştığımın ertesi günü bel ağrısı yaşıyorum eğilip kalkma vs. bunun sebebi ciddi birşey olabilir mi yoksa olağan bir durum mu antreman programım şu şekilde
Squat : 6x10 toplam kg 70
Leg raise : 5x10 65 kg
Standing calf raise 4x12 50 kg
Deadlift : 6x8 60 kg

Boy : 1.70 cm kg : 64 kg

Sorun deadliftten kaynaklanıyor olabilir. Bel için tehlikeli bir hareket olduğundan çok nizami yapılması gerekiyor.
Bi süre deadliftten uzak durup bel kaslarınızı kuvvetlendirmeye yönelik çalışmalar yapın.
Daha güçlü bel kasları eşittir daha az sakatlık riski.

Squatı serbest yapıyorsan ağrır, bende de uzun süre serbest squat yapınca ağrı oluyor bu yüzden arada smith machine'nde yapıyorum.

Forumda bi yerde okudum ama beni asar.bel bolgesindwki kaslarin kisaligiyla yapisiyla alakali bazilarinda boyle sorun oluyormus.her idman gunu supermen vs egzersizleri yapabilirsin isinma olarak.belim cok ince bacaga cok agir giriyorum bana gore hic agri olmuyor.agirlikla supermen yapiyorum surekli.birde deadlifti sirt idmani olan gune atabilirsin baslangic olarak.yada gucune gore agir girip formu bozup squadda formu bozuyor olabilirsin.hareketleri aynanin karsisinda yavas yapip kendini dikkatlica izleyebilirsin.belki faydasi olur

1.Isınma konusuna dikket etmelisin.
2.Tekrarlar 6 7 10 arası setleride 4 5 öneririm.
3.Hareketler nizami yapılmalı , makinede squat asla önermem çalışmanı kısıtlar hatta belirli kaslar bile çalışmaz.

4.SQUAT
squat-form.jpg

deadlift-technique-rounding-the-back-neutral-spine.jpg

5. DEADLİFT
Teknikleri çok iyi oturt derim araştır bak gör ondan sonra çalış bacakta deadlift yapmayada bilirsin sırt günündede yapılır , ağrının fazla bi sıkıntısı olacağını sanmıyorum ama dikkatli ol.

devamlı deadlift squat vs hareketlerin nasıl yapılığını internette izleyin bacak antremanı öncesi iyi ısındığınızdan emin olun birde bu tür tehlikeli hareketlere geçmeden beli güçlendiren egzersizleri deneyin bir süre

Hareketlerin nizamiliği konusunda bir problem yok , smith machine de ağırlığı arttırmadığım surece basit geliyor , arttırınca vücut ağırlığımı geçtiği için sakınca buluyorum , dediğiniz gibi bel kaslarımda bir problem olabilir , başladığımdan beri deadlift dışında çalışmayan bir bölge,haklı olabilirsiniz , ters mekik ağrılarım dan dolayı yapamıyorum , başka önerebileceğiniz kuveetlendirici bir hareket var mı ? Herkese teşekkür ederim.

Ters mekikte bile agrin varsa hic bisi yapma bi sorun baslanfici vardir belde.once bir doktora git.yillarca cekersin bel cok sakat bir bolge.doktora gidene kadarda beli vuran hareketleri yapma bence

Yani hareketi yaparken sıkıntı yok fakat ertesi gün otururken bacağımı falan uzatırken :) ağrı yapıyor fıtık başlangıcından korkuyorum

Sicakkwn hissetmiyosun,soguyunca agrisi cikiyor.belin sana sinyal veriyor,doktora gorunmeden spora devam etme kardesim,git bugun hastaneye,acile bile gitsen olur.mr rontgen neyse ceksinler sonrq devam edersin spora.

Deadlift'te ayaklar barin altindan one cikip, bar bacaklarina degmeli, omuz hizasinda bari tutup sirtini sıkıp, dize kadar kaldırdıktan sonra kalcani one itmelisin. Tam pozisyon almazsan yuk beline biner ve agritir.

I believe in Fitness

Kardeşim sorun bendede vardı fıtık başlangıcı cıktı sorun etme bel bölgeni güçlendir saglam ısın devammmmm;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Back
Yukarı