Üst Vucut İçin Yaptığınız Hareketlerde Kaç Kilo Giriyorsunuz

Arkadaşlar kilonuzu kol ölçünüzü ne kadardır ağırlık kaldırdığınızı ve üst vucut için yaptığınız hareketlerdeki en ağır setinizdeki kilonuzu ve tekrarınızı yazın (halter kilosu dahil) da görelim kim ne kadar kaldırıyormuş ben başlıyorum

Kilo: 81

Ağırlık kaldırmaya başlayış: Aralık 2016

Kol: sol 37,5 sağ 36,5

Overhead Press -> 46 kg x 4 tekrar

Decline Dumbell Press -> 29 kg x 4 tekrar

Barbell Curl -> 35 kg x 4 tekrar

Seated Cable Row -> 55 kg x 8 tekrar

Barfiks -> 5 tam

Close Grip Bench Press -> 62 kg x 4 tekrar

Kilo 76
Kol 37
Geçmiş: 2 yıl

Düşük tekrar aralığını hiç kullanmadığım için yaptığım tekrar sayısına göre yazıyorum.

OHP - 30 kg - 10 tekrar (göğüsten sonra omuz çalıştığım için ağırlık düşük)
Bench press - 70 kg - 8 tekrar
Barbell curl - 25 kg - 12 tekrar
Barbell row - 45kg - 8 tekrar
Barfiks - 9 tekrar
Overhead tricep ext. - 20 kg - 12 tekrar

Kilo 83
Biceps 40

Spor 7 yıl
Bench Press 70 kg çok kötü
Barbel curl 75 kg
Dumbell curl 30 kg
Dumbell row 40 kg

Kilo 83
Biceps 40

Spor 7 yıl
Barbel curl 75 kg
Dumbell curl 30 kg
Dumbell row 40 kg
16 yaşındasın ve 7 yıldır yapıyorsun iyimiş. Dalga mı geçiyorsun kardeşim 75 kg barbell curl nedir? Yaza kadar karın kası yapar mıyım diye konu açmışsın. 7 yıldır yapan biri böyle konu açar mı? Kimi kandırıyorsun sen?

16 yaşındasın ve 7 yıldır yapıyorsun iyimiş. Dalga mı geçiyorsun kardeşim 75 kg barbell curl nedir? Yaza kadar karın kası yapar mıyım diye konu açmışsın. 7 yıldır yapan biri böyle konu açar mı? Kimi kandırıyorsun sen?

20 yaşındayım facebooktan girince öyle attı karın kası çıkaramamın sebebi ise yağ oranınmı düşürememekten

geçmiş: 1 sene geçen temmuz ve sonraki ilk 3 ayı boş say :D
Kol: 36 definasyondan yeni çıktım
deadlift : 80 x 8
Overhead Press -> 40 x 10
Lat Pulldown : 70 x 10
Decline Dumbell Press -> 25 x 10 ( ayda 1 kullanırım anca)
Pushdowns : 40x10
Seated Cable Row -> 70 kg x 10 tekrar
Bench Press -> 75 x8 70x10 80x5 çıkıyor
Barbell row : 45 x 10
curl: dumbell 12.5 x 10 bar 30 x 10[DOUBLEPOST=1501964599][/DOUBLEPOST]
Kilo 83
Biceps 40

Spor 7 yıl
Barbel curl 75 kg
Dumbell curl 30 kg
Dumbell row 40 kg
kol yerine sadece biceps yazmak :D 1
7 sene spor yapan biri en berbat program ve beslenmeyi de yapsa 100 kg kolsuz olsa bile kaldırır herhalde bu 2
70 kg bench zor basıp 75 kg curl yapmak :///

Bak şöyle oldu anlatem ben zorlanıyordum benchte kg arttıramıyorumdum üzerinede düşmeyince az kaldı kg hocamda 70 kg kaldırıyor squatım süper 150 kg

20 yaşındayım facebooktan girince öyle attı karın kası çıkaramamın sebebi ise yağ oranınmı düşürememekten
75 kg barbell curl 70 kg bench güzelmiş ahahahaha :D

dünyada curl ağırlığı benchinden yüksek olan tek insan olabilirsin :D[DOUBLEPOST=1501965733][/DOUBLEPOST]
geçmiş: 1 sene geçen temmuz ve sonraki ilk 3 ayı boş say :D
Kol: 36 definasyondan yeni çıktım
deadlift : 80 x 8
Overhead Press -> 40 x 10
Lat Pulldown : 70 x 10
Decline Dumbell Press -> 25 x 10 ( ayda 1 kullanırım anca)
Pushdowns : 40x10
Seated Cable Row -> 70 kg x 10 tekrar
Bench Press -> 75 x8 70x10 80x5 çıkıyor
Barbell row : 45 x 10
curl: dumbell 12.5 x 10 bar 30 x 10[DOUBLEPOST=1501964599][/DOUBLEPOST]
kol yerine sadece biceps yazmak :D 1
7 sene spor yapan biri en berbat program ve beslenmeyi de yapsa 100 kg kolsuz olsa bile kaldırır herhalde bu 2
70 kg bench zor basıp 75 kg curl yapmak :///
overhead press baya az kalmış sanki diğerlerine nazaran, göğüsle omuzu aynı gün mü çalışıyorsunuz[DOUBLEPOST=1501965902][/DOUBLEPOST]
Kilo 76
Kol 37
Geçmiş: 2 yıl

Düşük tekrar aralığını hiç kullanmadığım için yaptığım tekrar sayısına göre yazıyorum.

OHP - 30 kg - 10 tekrar (göğüsten sonra omuz çalıştığım için ağırlık düşük)
Bench press - 70 kg - 8 tekrar
Barbell curl - 25 kg - 12 tekrar
Barbell row - 45kg - 8 tekrar
Barfiks - 9 tekrar
Overhead tricep ext. - 20 kg - 12 tekrar
bence omuz ve göğüsü aynı gün çalışmayın hocam ohp cidden önemli bir hareket benhten sonra yapılırsa çöpe gidiyor

Son düzenleme:

dünyada curl ağırlığı benchinden yüksek olan tek insan olabilirsin :D[DOUBLEPOST=1501965733][/DOUBLEPOST]
overhead press baya az kalmış sanki diğerlerine nazaran, göğüsle omuzu aynı gün mü çalışıyorsunuz[DOUBLEPOST=1501965902][/DOUBLEPOST]
bence omuz ve göğüsü aynı gün çalışmayın hocam ohp cidden önemli bir hareket benhten sonra yapılırsa çöpe gidiyor
Haftada 4 günden fazla zamanım olmadığı için itiş çekiş şeklinde çalışıyorum. Omuzda verimin düşmesi benim de hoşuma gitmiyor ama başka seçeneğim yok. Kas gelişiminde sorun yok, böyle de gelişiyor. Tek sıkıntısı performans düşüklüğü.

alt üst vücut çalışıyorum sürekli çalışmıyorum birde incline girince gerek duymuyorum :D

Bence iyi kaldırdıklarında Barbel row ve barbel curl daha ağır basman gerekirdi
Barbell curl compund değil izole harekettir. İzole hareketlerde ağır girilmez, kası hissederek çalışılır. En tepede bicepsi kasıp 1 saniye bekleyip yavaşça indirerek negatifine konsantre olunur. Yapamaz mıyım ben de istesem 40 kiloyla da yaparım ama bi faydası olmaz. Küçük kas grupları güç odaklı çalışılmaz. Bak bizim salonda 40 yaşlarında bi abimiz var 25 yıl bu sporu yapmış ama o da barbell curlde 25 kilo takıp konsantre çalışıyor. Bir yanda da 6 aylık kardeşlerimiz de 20-25 kiloyla çalışıyor. Barbell curl güç kriteri değildir. Çoğu kişi aşağı yukarı benzer ağırlıklarla çalışır. Açıkçası 75 kilo curl yapıyorum demen hiç samimi gelmedi bana. Lateral raise hareketini 20 yıl çalışan adamlar 7.5 kg ile konsantre şekilde yapar. Barbell curl de böyle bir harekettir. Barbell rowu da barfixden sonra çalıştığım için ağırlık düşük. İlk hareket olarak girsem daha ağır girebilirdim ama yalan olmasın diye en son kaç girdiysem o ağırlıkları yazdım. Tabi ki tüm kapasitem bu değil :)

Haftada 4 günden fazla zamanım olmadığı için itiş çekiş şeklinde çalışıyorum. Omuzda verimin düşmesi benim de hoşuma gitmiyor ama başka seçeneğim yok. Kas gelişiminde sorun yok, böyle de gelişiyor. Tek sıkıntısı performans düşüklüğü.
A-B

şeklinde yapılmış haftada 3 gün fullbody öneririm, A programında göğüs B programında omuz olur diğer kısımlar aynı olur bu şekilde çalışıyorum overhead press performansım arttı baya overhead press cidden çok önemli bir hareket benchten sonra yapılıp heba edilmemeli[DOUBLEPOST=1502012852][/DOUBLEPOST]
Barbell curl compund değil izole harekettir. İzole hareketlerde ağır girilmez, kası hissederek çalışılır. En tepede bicepsi kasıp 1 saniye bekleyip yavaşça indirerek negatifine konsantre olunur. Yapamaz mıyım ben de istesem 40 kiloyla da yaparım ama bi faydası olmaz. Küçük kas grupları güç odaklı çalışılmaz. Bak bizim salonda 40 yaşlarında bi abimiz var 25 yıl bu sporu yapmış ama o da barbell curlde 25 kilo takıp konsantre çalışıyor. Bir yanda da 6 aylık kardeşlerimiz de 20-25 kiloyla çalışıyor. Barbell curl güç kriteri değildir. Çoğu kişi aşağı yukarı benzer ağırlıklarla çalışır. Açıkçası 75 kilo curl yapıyorum demen hiç samimi gelmedi bana. Lateral raise hareketini 20 yıl çalışan adamlar 7.5 kg ile konsantre şekilde yapar. Barbell curl de böyle bir harekettir. Barbell rowu da barfixden sonra çalıştığım için ağırlık düşük. İlk hareket olarak girsem daha ağır girebilirdim ama yalan olmasın diye en son kaç girdiysem o ağırlıkları yazdım. Tabi ki tüm kapasitem bu değil :)
hocam barbell curl konusunda katılmıyorum, barbell curlu bende eskiden öyle çalışıyordum ne zaman sert zorlayarak 2 sette 4-5 tekrara inerek çalışmaya başladım row performansım artmaya başladı barbell curlde bence ağır çalışılmalı lateral raise gibi bir hareket değil gerekiyorsa son tekrarda cheat bile alınmalı biceps güçleniyor gene her türlü sürekli 12-15 tekrar ağır ağır çalışıp bir verim alamadım ben

A-B

şeklinde yapılmış haftada 3 gün fullbody öneririm, A programında göğüs B programında omuz olur diğer kısımlar aynı olur bu şekilde çalışıyorum overhead press performansım arttı baya overhead press cidden çok önemli bir hareket benchten sonra yapılıp heba edilmemeli[DOUBLEPOST=1502012852][/DOUBLEPOST]
hocam barbell curl konusunda katılmıyorum, barbell curlu bende eskiden öyle çalışıyordum ne zaman sert zorlayarak 2 sette 4-5 tekrara inerek çalışmaya başladım row performansım artmaya başladı barbell curlde bence ağır çalışılmalı lateral raise gibi bir hareket değil gerekiyorsa son tekrarda cheat bile alınmalı biceps güçleniyor gene her türlü sürekli 12-15 tekrar ağır ağır çalışıp bir verim alamadım ben
Dostum aslında benim söylediğimle senin söylediğin birbirine zıt değil. Amaç güç kazanmak ve sırt hareketlerindeki performansı da arttırmak ise ağır girersin tabi ki. Ama amacın bicepsi büyütmekse konsantre tekrarlar daha iyi büyütüyor. Ben daha önceden ağır giriyordum formum düzgün ama biceps kasını hissetmiyordum ve adam gibi pump bile olmuyordu. Konsantre çalışınca bicepsimin büyüdüğünü fark ettim.

40 cm kolla 75 kg barbel güzel kafa

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
cevaba güldüm[DOUBLEPOST=1502023780][/DOUBLEPOST]
Dostum video atmadan buradaki hiç kimseyi inandıramazsın. 75 kg barbell curl giren kaç kişi var dünyada? Savaş cebeci 55 cm kolu ile 52 kg barbell curlde zorlanıyor sen 40 cm kolunla 75 kg yapıyorum dersen kimse inanmaz kusura bakma.

Al bu da savaş cebecinin videosu:
ben de 50 kg barbel curl yapıyordum ama bu kadar nizami değildi nizami yapsam en fazla 6 8 tekrar 30 40 kg fln basarım

Son düzenleme:
Back
Yukarı