Naturel Aylık Gelişim Kapasitesi

Merhaba yaklaşık 3.5 ay önce Düzenli antrenman ve Beslenme programına başladım. Haftada 6 gün Antrenman yaptım Üst-alt-üst ara üst-alt-üst şeklinde hiç aksatmadım ve Maksimum yoğunlukta gerçekleştirdim. Beslenme günlük kalori ve makroları tamamen tutturdum. Whey+creatine+Bcaa+pre-workout kullandım. Maddi olarak şanslıyım beslenme ağırlıklı kırmızı et ve 12 yumurta şeklinde oldu %90 evden hazırladım. Şimdi soruma geleyim. 100 gün önce 66 kilo 31.8 kg kas ağırlığı 9.2 kg yağ miktarına sahiptim. Bugün tekrar test'e girdim. Ağırlığım 74 kilogram , Kas ağırlığım +4.6 Kg artmış yağ ağırlığım -700 gram azalmış. Bu süreçte omuz ölçüm 112'den 117'ye göğüs ölçüm 96'dan 101 cm'ye ulaştı bel ölçüm ise 7 kg alıp sadece 2 cm arttı. Yağ oranı 13.8 den 11.2'ye indi Forumda okuduğum bilgilere göre başlangıç seviyesindeki birinin aylık 1 kg yıllık 12 kg sonraki yıllar yarıya düşerek devam edeceği yazıyordu. Benim en iyi ihtimalle 3-3.5 kg kas ağırlığı almış olmam gerekmezmiydi ? günlük 200 kalori surplus bıraktığım halde 3-4 kg yağ almam gerekmezmiydi ? Antrenmanda ciddi ağırlık arttırdım bench 40 kg'dan 60 kg'a lat pulldown 20 kg'dan 65'kg'a çıkarttım. tüm kas gruplarımda benzer gelişim oldu gerçerkten 4.5 Kg kas kazanma imkanı varmı 3 ayda ? Daha önceden fitness ile uğraşıp bırakmıştım o etkili olmuş olabilirmi ? Veya creatin'in tuttuğu su makinayı yanıltmış olabilirmi ? Ankaranın en iyi klüplerinden birine gidiyorum belkide en iyisi Ölçüm yapılan makina İN-BODY 720 Diye bir makina araştırdığım kadarıyla en üst segment makinalardan biri hata payının Çok düşük olabileceğini öğrendim. Aylık gerçekten 1-1.5 KG kas kazanılabilirmi ? Gelişimim o kadar olmuş olabilirmi ? Ne kadar süre daha devam etmeliyim ?

Back
Yukarı