eğer "vg "branşında çalışıyorsan , her 2 hareket de belki de yapmanız gereken son 2 hareket olabilir...
zira, her 2 si dedaha ziyade "güç sporları, halter, güreş , atletizm-kısa " dalları ile ilgili hareketlerdir...
bunların yerine, "vg "de yapabileceğiniz bir sürü hareket tiplemesi mevcuttur...))
şimdi bu hareketi yapıyım mı yapmıyım mı iyice kafam karıştı. Siz ne öneriyosunuz.
Ben bugün ilk defa yaptım flexor veya diez yazmıştı onların önerisi üzerine programıma ekledim. Sırtım dümdüz eğilttirmiyor adamı resmen bütün vücudunu düzenleyen bir hareket
Sırt gününde yapmanı öneririm.
hangi hareketi deadlift mi? good morning mi?
eğer "vg "branşında çalışıyorsan , her 2 hareket de belki de yapmanız gereken son 2 hareket olabilir...
zira, her 2 si dedaha ziyade "güç sporları, halter, güreş , atletizm-kısa " dalları ile ilgili hareketlerdir...
bunların yerine, "vg "de yapabileceğiniz bir sürü hareket tiplemesi mevcuttur...))
Pardon konuyu kaydırmışım. Deadliftten bahsediyordum yani daha doğrusu onu savunuyordum .
Bence hareketin alternatifini değilde kendisini yapmak daha doğru. Deadliftti.
Boş barla nizami yapana kadar çalış sonra azar azar ağırlık takmayı denemelisin
hocam programa deadlift yazdı bunu yapıcaksın dedi bende hareketi tam yapamadım salondan bi arkadaş onun yerine good morning yap dedi . başka öneriniz var mı?
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 00:49 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 00:47 ----------
deadlift bacak hareketi ama sırtta yapınca program karışır.
sevgili arkadaşlar , sizler "vg "yapıyorsunuz , güç , olimpik halter değil!...
bu nedenle , işimiz "vücut şekillendirmek, biçimlendirmek, büyük kaslı görünmek "...
bu nedenle , bu meyanda bi sürü hareket ,yöntem mevcut , organların "hipertrofi ve definsiyon" alanında...
şimdi , "squat , leg extension, mekik, çakı, crunch , önde suqat , leg pres ,leg curl koşu" vb vb gibi çeşitli egzersizler varken , bu güç sporcularının yaptığı "hareketler "ile uğraşmak niye ki?!...))
"deadlift ve good morning" , güç sporları çerçevesinde uygun, anlamlı hareketlerdir...
haa, eğer ben de "güç sporu "yapacağım derseniz belki?!...ama, salt "vg "yapanların bunlarla uğraşması hiç de lüzumlu değildir...)
Ercan hadi deadlift OK , good morningi bizim salondaki kızlar popolarını toplamak için yapıyorlar. Güç sporuyla good morning hareketinin ne alakası var.
Bu konuya 3 kademeli cevap verip açıklığa kavuşturayım.
Kademe 1:
Nacho nickli üyenin sorusu gayet açık ;
"deadlift yerine good morning yapabilirmiyim?" Bende bu sorunun cevabını verdim.
Bu üye benden bacak idmanı istemedi ve bende ona deadlift veya good morning yap demedim aradaki farkları ve bu iki hareketin birbirinin tam muadili olmadığını anlattım.
Kademe 2:
Nacho nickli üyenin spor branşını ben bilmiyorum ( güreşçi mi , VG ci mi , halterci mi, fitness ci mi vs.) o yüzden hipertrofi üzerine mi çalışıyor , dayanıklılık üzerine mi veya güç üzerine mi ona karar verme gibi bir durumum yok malesef.
Bu şu duruma benzer kondisyon bisikleti yerine koşu bandında çalışsam olurmu ? diye soran birine ( ercan gürgöze mantığındaki birisinin ) bu ikiside hipertrofi sağlamaz squat çalış demesine benzer. Belki adam hipertrofik çalışmak istemiyor kondisyon veya güç istiyor. Biz bunu bilemeyiz bilgisayar başında müneccimlik yapma veya niyet okuma gibi bir durumumuz yok malesef.
Kademe 3:
Bir hareketi halterciler vs. çalışıyor diye bunu haltercilerden başka kimse çalışamaz diye bir durum olmamalı.
![]()
Hareketi bu şekilde ağır kilolarla düşük tekrar vs. sisteminde çalışırsanız good morning hareketi halterci veya powerci hareketi olur.
![]()
Hareketi yay , lastik veya düşük kilolarda yüksek tekrarda yaparsanız bu hareket bir fitness hareketi olur. Toparlıyıcı ve sıkılaştırıcı bir hareket olur.
Umarım konuyu aydınlatmışımdır..